Lara Indi Lumo Jšlkelšiset Kasvatus Kotisivut Kuulumisia
Harrastukset Harrastukset Harrastukset   K-pentue Koiralinkit Muistoissa
Nšyttelyt Nšyttelyt Nšyttelyt   Y-pentue Muut linkit  
Ladataan...
 

Merkillistš elšmšš

 

uudempi   8   7   6   5   4   3   2   1   vanhempi

su 17.6.2012 Lumo PN-3 erikoisnäyttelyssä Johanna
Lumo | näyttely
Osallistuin pitkästä aikaa koiratapahtumaan: bordercollieiden erikoisnäyttelyyn. Oli todella kiva, kun paikalla oli Lumon 6 pentua mukavien omistajiensa ja Kaisa-kasvattajan kera. Teidän seurassa oli hauskaa ja näyttelyä tuli seurattua muuten aika vähänlaisesti :).

Tuloksellisestikin sujui hienosti. Porukallemme tuli voitto jokaisessa luokassa, johon osallistuimme. Lumon pennut paras pentu "Savu" ja VSP pentu "Ruuti". Lumon emä "Vega" voitti käyttöluokan ja oli paras käyttökoira. Lumo voitti ison avoimen luokan ja oli PN-3. Kaisan Hippa-kelpie voitti myös luokkansa. Alue oli kiva (ja vielä sopivasti isäni kodin lähellä). Ikävästi satoi, mutta sitä korvasi mukava tunnelma Kaisan teltassa, jossa oli kivasti tilaa tuoleille sateensuojassa.

Lumon erinomainen arvostelu

to 29.12.2011 Kaisan kuvia Lumon pennuista Johanna
Lumo | pentue
Lumon pentujen kuvia

su 25.12.2011 Kuvia Lumon pennuista Timo
Lumo | pentue
Jouluaatto meni kivasti Lumon pentuja hoitaessa. Muutama kuvakin tuli otettua.

ke 30.11.2011 Lumolle 8 pentua :) Johanna
Lumo | pentue
Lumo synnytti 30.11.2011 Kaisan luona Quicket-kasvattajanimelle 8 pontevaa pentua. Ihanaa, kun astutus, koko kantoaika ja synnytys menivät niin hyvin :)

Pennuissa on tasaiset jakaumat: 4 poikaa ja 4 tyttöä ja pojista sekä tytöistä on puolet musta-valkoisia ja puolet sini-valkoisia.

Toivotaan, että kaikki jatkuukin yhtä hyvin. Lumo ainakin on kuulema hyvä emo :) Kun joskus pentu otetaan, niin halutaan kyllä Lumon pentu tai sukulainen. Niin ihana ja meidän elämään sopiva Lumo on. Onnekkaita olemme, kun Lumon saimme. Lumo täyttää kaikki koiratoiveemme ja emme ole nyt pentua itse ottamassa. Luulin, että ei ole mitään houkutusta nykyisessä kiireisessä elämäntilanteessa pennun ottamiselle, mutta saa nähdä, miten pentukuume alkaa oireilla pentuja katsomassa käydessä. Uroskin kun on kovin mieleiseni ja narttuja reilu määrä. Toiveeni kuitenkin on saada joskus muutaman vuoden päästä Lumolle toinen pentue ja ottaa pentu sitten. Ihana saada oma rakas koiramme kotiin tammikuussa. Ikävä jo on, mutta emällä on tärkeä tehtävä hoidettavana.

Pennuista lisää Kaisan pentublogissa

pe 28.10.2011 Lumo on ultrattu tiineeksi :) Johanna
Lumo |
Pentu-uutiset ovat luettavissa Kaisan pentublogista:

Pentublogi

su 2.10.2011 Lumo on astutettu Johanna
Lumo | pentue
Nätti, kiva ja toimiva pentue suunnitteilla :)

Lumo on nyt Kaisalla hoidossa ja astutettavana kivalla Tico-uroksella. Olen oikein tyytyväinen, kun Kaisa valitsi urokseksi omankin suosikkini. Pentue tulee Lumon emän omistajan Kaisan Quicket kennelnimelle ja hän hoitaa pentueen. Lumon juoksu alkoi 19.9. ja se astutettiin 30.9. ja 2.10. Nyt odotellaan :)

Tico KoiraNetissä

Quicket-blogi

Pentueilmoitus Quicket-kotisivuilla

ti 12.4.2011 Koiruuksien kuulumisia Johanna
Indi, Lumo | K-pentue
Laitanpas sittenkin pikaisesti lähipiirin koiruuksien kuulumisia.

Indi kävi virallisessa silmätarkastuksessa ja terveet paperit tuli edelleen, kuten oletettiinkin :) Olen Indiä nähnyt paljon viime aikoina pidempiäkin pätkiä kyläilyjen merkeissä ja on kiva seurata, miten hyvin Annen ja Indin yhteiselo pelaa. Indi on kovin tykätty ja ihailtu :)

Merkillinen Kide "Caro" kurvaili sunnuntaina agilityn medi3-luokassa virheettömät radat toisen sijan ja voiton kera, ja kun näyttelyissäkin se on käynyt kerran (SERTin arvoisesti), niin tulokset FIN AVA titteliin on kerättynä :) Onnea Kirsi ja Caro!

Ellan luona vieraillessa ihastelemani urospentu (bortsu) muutti sitten Ansku-ystävälleni. Kiva päästä näkemään siis jatkossakin söpöliiniä Maccabee Deja Blue "Oiva" :)

Kaisan Hippa-kelpie on meillä nyt hoidossa ainakin reilun viikon verran. Lumo ja Hippa tulevat toimeen mainiosti :) Lenkillä spurttailevat ja leikkivät yhdessä. Sisällä makailevat lähekkäin ja leikkivät nätisti yhdessä riehumatta. Koiruus sopii hyvin sisustukseen, tykkää olla sylissä ja on medi-korkuinen, niin eikös siinä ole jo syytä olla palauttamatta Hippaa takaisin ;)

Lumo kävi sunnuntaina tokoilemassa. Ikävän moni treenivuoro on jäänyt väliin meille huonon ajankohdan vuoksi. Tällä kertaa olivat kuitenkin kaikki muut poissa ja Lumo sai erikoiskoulutuksen koulutusohjaajaharjoittelijalta ja ryhmän vetäjältä. Hienosti oli työskentelyinto säilynyt, vaikka Lumo teki tunnin putkeen ainoana koirana treenejä :)

la 12.3.2011 Koiraharrastajasta koiranomistajaksi Johanna
Lumo | suunnitelmia
Kotisivumme täyttivät kymmenen vuotta ja samalla takana on kymmenen vuotta aktiivisena koiraharrastajana ja koirayhdistysaktiivina. Aikansa kutakin ja itse olen siirtynyt "koiraihmisestä" ja harrastajasta tavalliseksi koiran omistajaksi. Lumo tuo ihanasti iloa elämään ja seuraa lenkeille. Näyttelyissä tulee käytyä jatkossakin.

Timo jatkaa innokkaasti agilityharrastustaan sekä satunnaista tokoilua ja sivuillemme tulee vielä Lumon agilitytuloksia ja näyttelyarvosteluja. Muilta osin sivumme taitavat jäädä kuitenkin hiljaiseloon jollei sitten pentukuvat jossain vaiheessa päädy tännekin.

Myös kasvatustoiminnan olen lopettanut toistaiseksi. Lumo on kuitenkin niin ihana koira ja kiva harrastuskaveri, että sitä olisi sääli jättää käyttämättä jalostukseen. Niinpä Lumolle onkin pennut suunnitteilla Kaisan kasvattamana Quicket-kennelnimelle. Lisätietoja pentuesuunnitelmista.

ma 8.11.2010 Ihana taitava Lumo kolmosiin :) Johanna
Lumo | agility
Ollaan kyllä supertyytyväisiä Lumoon, joka menee agilityssa sinne minne ohjataan :) Timo tulee treeneistä aina kovin tyytyväisen oloisena (kiitos myös Juha-kouluttajalle), kun Lumo on ollut niin osaava ja oppiva treeneissä. Kisatkin ovat heijastaneet treeneissä osaamista ja varsin nopeasti Lumo nousi kolmosiin. Se seuraa tunnollisesti ohjausta, vaikka välillä vähän kuumuisikin, niin pää on kestänyt ja kisoissa tulleet virheet ovat olleet Timon ohjausvirheitä. Ihana rakas tyttö :)

Eilen Lumo sai hyppyradalta nollan, vaikka Timo pari kohtaa ohjasi huolimattomasti ja virheet olivat sen vuoksi lähellä. Täpärän pelastuksen myötä kuitenkin nolla tuli :) Kolmosiin Lumon koulutustaso ei taida vielä riittää, mutta vähitellen varmaan alkavat kolmosissakin jo kisaamaan.

ma 6.9.2010 Lumon ja Merrin eläinlääkärikäynti Johanna
Lumo, Merri | terveys
Lumo kävi gonioskopiassa ja virallisessa silmäpeilauksessa ja terveet oli silmät :) Hienosti tyttö käyttäytyi tutkiessa. Gonioskopiakaan ei varmaan mikään kovin mielyttävä kokemus ole, mutta nätisti istui paikallaan. Sen jälkeen tutkittiin polvet terveeksi ja annettiin rauhoitusaine röntgenkuvaamista varten.

Merri tuli puolestaan tutkimuksiin. Vaikka Merri odotteli melko rauhallisena odotushuoneessa, alkoi se stressaamaan kovasti heti tutkimushuoneeseen siirtyessä. Se oli niin epäluuloinen eläinlääkäriä kohtaan, että oli pakko laittaa kuonokoppa. Merri jäkitti kroppaansa niin, että sen tutkiminen oli aika haasteellista. Ajan kanssa ELL sai kuitenkin tutkittua ja totesi kanssa, että vasen puoli on takaa jäykempi. Varmaa syytä jäykkyydelle ei löytynyt, joten saimme kokeeksi kortisonikuurin, jos vaikka Merrin sairastaman autoimmuunisairauden kipuilujakso on alkanut. Jos kuuri ei auta, niin saimme kehotuksen tulla kuvaamaan takaselkä spondyloosin varalta. Kokeilemme nyt kuitenkin vielä ennen kuuria liikuntaa ja hierontaa. Edelleen Merri puree vasenta takajalkaansa, joten jotain kipua siinä taitaa olla. Se ei ole sellaista stressi puremista, eli ei karvaa nypi pois, vaan kuono isona auki puree jalkaa kevyesti tassusta reiteen asti ja välillä vain reittä tai tassua. Merrin tauko kaikesta treenailusta jatkuu siis edelleen.

Merri siirtyi autoon odottelemaan, kun Lumo meni kuvattavaksi. Kun kerran rauhoitetaan, niin päätin, että kuvataan samalla koko koira, vaikka ei ole missään kehitysvaiheessa ontuillut tai ollut onneksi muutakaan. Eläinlääkäri kertoi, että selkä ja olat ovat oikein siistejä. Niistä ei virallista arviota saa. Myös lonkat ja kyynärät näyttivät hyviltä, ja niistä virallista lausuntoa nyt odotellaan.

la 4.9.2010 Lumolle LUVA-nolla maxi2-luokasta Johanna
Lumo | agility
Lumo kurvaili ekoissa maxi2 luokan kisoissaan ensin HYL:n ja perään virheettömän radan sijoittuen neljänneksi. Neljä ensimmäistä saivat LUVA-nollat, joten enää kaksi hankittavana ennen kolmosluokkaan siirtymistä. Kiire kolmosiin kuitenkaan ei ole, sillä Lumo on vielä nuori. Hienoa Lumo ja Timo :)

ti 17.8.2010 Kesän kuulumisia Johanna
Lumo, Merri | K-pentue
K-pentueen Kepe kisasi kivasti Riikan kanssa Toller Specialenin WT:ssä ja näyttelyssä. Rilla puolestaan taituroi Tarjan kanssa tokossa.

Merrillä oli toista kertaa tänä vuonna isompi kiputila, joka kesti muutaman päivää. Myös tällä kertaa meni ohi levolla nopeasti. Ekalla kerralla sen vasentakajalka naksui ikävästi. Nyt tuntui varovan koko takapäätä. Käytin Lumon ja Merrin hierojalla lomani lopuksi torstaina. Lumo on kunnossa, mutta Merrillä on vasemman takajalan pikkulihaksissa jumeja. Ehkä ekan kipuilu kerran jäljiltä on jäänyt jotain, mikä olisi vaatinut pidempää toipumisaikaa kunnolla parantuakseen. Merri ei kuitenkaan onnu, joten lenkkeilytetään normaalisti, mutta vältetään agilityä nyt ainakin jonkin aikaa, koska revittelee siellä liikaa. Toivottavasti olisi parempi jo seuraavalla hierojakäynnillä. Olen pelännyt SLE:n oireiden takaisin tulemista, mutta voi hyvin olla vain lievä loukkaantuminenkin.

Lumo on kisannut nyt kuusi kertaa agilityssa ja saanut kaksi virheetöntä rataa ja pari muutakin hyvää rataa. Ajat ovat olleet hitaita, koska Timo haluaa ottaa kontaktit niin varman päälle, ja pysäyttää Lumon sinne kunnolla. Lumo pysähtyi molemmilla 0-radoilla kontakteilla liian ylös ensin, joten niissä on vielä harjoiteltavaa. Lumon syyskauden ohjatut agilitytreenit jo alkoivatkin ja Timo tuntui kovin tyytyväiseltä treeneihin, Juha-kouluttajaan ja Lumoon. Timo sai treenipaikan myös KKK:n tokoryhmästä. Joutuvat aloittamaan perusjutuista, sillä itselläni meni tokoiluinto, vaikka Lumolla intoa olisi ollut. Niinpä ehdin opettaa sille vain noudon. Muut käskyt onkin opetettu sellaisiksi, että ovat hyviä arkikäytössä, mutta tokoon ovat liian epätarkkoja. Esim. lenkeillä seuraamisissa en halua sen pitävän kontaktia enkä seuraavan liian lähellä, jotta en potki sitä vahingossa juoksulenkeillä enkä kompastu sen jalkoihin. Me kun juoksemme maastossa, jossa on myös juuria ja lätäköitä, niin minulla pitää olla tilaa ottaa askelia myös sivulle päin. Yleensä Lumo juoksenteleekin vapaana lenkeillämme, mutta vastaantulijoiden tullessa otan sen seuraamaan.

uudempi   8   7   6   5   4   3   2   1   vanhempi

 

ma ti ke to pe la su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

 

Lara Indi Lumo Jšlkelšiset Kasvatus Kotisivut Kuulumisia
Harrastukset Harrastukset Harrastukset   K-pentue Koiralinkit Muistoissa
Nšyttelyt Nšyttelyt Nšyttelyt   Y-pentue Muut linkit  
   
© Johanna & Timo