Lara Indi Lumo Jšlkelšiset Kasvatus Kotisivut Kuulumisia
Harrastukset Harrastukset Harrastukset   K-pentue Koiralinkit Muistoissa
Nšyttelyt Nšyttelyt Nšyttelyt   Y-pentue Muut linkit  
Ladataan...
 

Merkillistš elšmšš

 

pe 2.5.2014 Lara muistoissamme Johanna
Lara |
Muistoissamme "Lara" Picnic Funny-Penny s. 9.5.2000. Lara jouduttiin lopettamaan viikkoa vaille 14 vuotiaana, kun jalat eivät meinanneet pysyä enää alla. Pitkä hyvä elämä oli meidän eloisalla ja loppuun asti leikkisällä tollerilla.

Lara oli meidän viimeinen tolleri, sillä Indi on siirtynyt Anne-ystäväni omistukseen.

pe 26.7.2013 Ihana Rae (lisätty kuvia) Johanna
Rae |
Rae on hurmannut mut oikein kunnolla. Pentua ottaessa minulla ei ollut "pentukuumetta", mutta koiruli kiemurteli tiensä sydämeeni aika nopeasti. Se on oikea päivien piriste. Blogia en ole muuten päivitellyt, mutta ajattelin kirjata tähän muistiin asioita pentuajasta. Ne kasvaa niin nopeasti!Ensimmäinen rokotus 24.7.2013:
Rae painoi 7,4 kg. Se oli reipas tutkittava ja rokotettava ja ei tainnut edes huomata piikkiä.

Sisäsiisteydestä:
Kävimme todella paljon pennun kanssa ulkona ja aluksi saatiinkiin tarpeet todella hyvin ulos. Ensimmäisinä viikkoina tarpeidentekohetket olivat helpommin ennustettavissa ja siitä hyvä onnistuminen. Nyt 12-viikkoisinea isompi hätä tulee edelleen ulos, mutta pisut saattaa tulla sisällekin. Onneksi meillä on matot poissa ja tilalla kätevää muovilattiaa mattona. Sanomalehdet otettiin melko alussa jo pois käytöstä, kun pisut tulivat silloin niin hyvin ulos. Nyt on tarkoitus jatkaa tiheää ulkona käyttämistä, jotta saadaan pissatkin ulos.

Yksinjäämisestä:
Tämä on sujunut erinomaisesta alusta lähtien. Kiva lähteä jumppiin ym. kun ei jää kukaan piippaamaan. Pentu on yöt ja yksin olleessaan aitauksessa ja menee sinne todella mielellään, kun saa joka kerta pienen makupalan. Lumo on koko alakerrassa ja pentu näkee aitauksestaan alakerran hyvin. Se jää yhtä hyvin yksin vaikka Lumokin lähtee mukaamme.

Yöllä nukkumisesta:
Parin ekan viikon öinä pentu alkoi piippaamaan aamuyöstä ja pissit olivat tulleet paperille. Heräämme itse yöllä vessassa käymään ja päätimme alkaa päästämään pentua samalla ulos pisulle. Tämä auttoi ja pentu ei herätä meitä yöllä eikä aamulla ja aitaus pysyy kuivana.

Ruoasta:
Ruokana Acanan puppy&junior. Aluksi 4 kertaa päivässä ja nyt 3 annokseen jaettuna. Ruoka maistuu hyvin. Rae on saanut 120-150 g/pv ja lisäksi koiranameja, pieniä maistiaisia muuta ruokaa sekä purutikun lähes joka päivä.

Luonteesta:
Aivan aluksi uudet paikat jännittivät, mutta kävimme ahkerasti mm. kauppakeskuksen ympäristössä, jotta se sai uusia kokemuksia ja tottuikin nopeasti. Rae saattoi ekalla kerralla jännittää juttuja paljonkin, mutta jo toisella sama asia oli tutun ja turvallisen tuntuista. Nykyään se saattaa reagoida uusin asioihin haukahtamalla ja sitten menee tutkimaan uteliaana. Haukahtamista yritämme karsia pois antamalla uusia kokemuksia.

Rae on todella oppivainen. Voisin vaan olla ahkerampi kouluttaja. Paikallaan istuminen ja seisominen sujuu jo pitkähköjäkin aikoja, mikä helpottaa arkea. Lähes kaikki opettamiset olen tehnyt ruoka-aikoina. Rae oppi mm. seisomaan hyvin, kun syötin joitain kertoja koko ruoka-annoksen sille kädestä muutama nappula kerrallaan Rakeen seisoessa.

Rae on niin suloinen sylissä, että jossain asioissa olen ollut poikkeuksellisen lepsu. Se saa mm. oleilla sohvalla ja nojatuolissa. Rae on vilkas ja utelias, mutta kuitenkin osaa rauhoittua myös hyvin syliin. Lumo ei saanut moneen vuoteen tulla sohvalle ja se ei oikein nykyään viihdy sohvalla tai sylissä kuin hetken kerralla. Niinpä Rakeesta koulutetaan samalla myös sylikoiraa ;)


Rae 10-viikkoisena. Yleensä matkustaa kyllä farkun takakontissa (ja aina todella kiltisti)

Rae on melkoinen marakatti. Se mm. pihalle jätettäessä kipuaa hankalaa reittiä ikkunalaudalle istumaan. Yläkerta kiinnostaa Raetta ja laitoimme kompostiaitaa estääksemme sen ylös pääsemisen. Silti se etsi ahkerasti uusia reittejä ja on jo kerran kivunnut komposti aidan yli ja ollut hetkessä yläkerrassa.

Lumo&Rae:
Lumo on ollut todella helppo vanhempi koira. Se on pennulle vähän liiankin salliva ja leikkii vieläkin pennun kanssa päivittäin paljon. Jos Lumon mielestä pentu on saanut liikaa huomiota, se tulee heittelemään lelua pennun edessä ja Rakeen kiinnostuessa lelusta alkaa joko leikkimään sen kanssa tai tulee itse rapsutettavaksi. Kaksikko tulee ihanan hyvin toimeen ja kiva seurailla niiden puuhailuja. Rakeesta on kivasti seuraa Lumollekin eikä vain toisin päin.

Tulevaisuudensuunnitelmista:
Agility tulee olemaan Rakeen päälaji. Rae on kerran käynyt hallilla ja juoksennellut putken läpi, mutta muuten koulutus on aloittamatta. Rae pääsi kuitenkin agilityn "leikkikoulu" -ryhmään Kirkkonummen kennelkerhoon ja olemme paikasta todella iloisia. Agility koulutus alkanee siis jo elokuussa. Timo toimii agissa Rakeen kouluttajana ja ohjaajana.

Itse olin jo koiraharrastuslajit lopettanut, mutta Rakeen kanssa on ollut niin kiva puuhailla, että saattaisin vähän sen kanssa tokoillakin. Kuitenkin kokeissa korkeintaan ALO ja AVO luokan verran, jos nyt kokeisiin edes päädymme. Jonkinlainen treeniryhmä olisi hyvä, jotta treenaminen ei unohdu. Joissain näyttelyissä tulee varmasti koirulin kanssa piipahdettua.

la 22.6.2013 Rae (Quicket One) muutti meille :) Johanna
Rae |
Meille saapui 7-viikkoinen söpöliini: Quicket One "Rae". Rae on sijoituskoira ja kasvattajansa Kaisa-Leena Kotamiehen omistuksissa. Rae on Lumon puolisisko eli niillä on sama monimenestyjä äiti "Vega". Tunnen Vegan hyvin ja pidän siitä niin kovin, että suunnittelin pennunottoa jo pentuesuunnitelmista kuullessani. Vähän ennen Rakeen syntymää kuitenkin oli töissä niin kiirusta aikaa ja vapaa-aika täyttyi niin helposti muulla touhuilulla, että mietin onko sittenkään hyvä vaihe ottaa pentua. Kyllä se meille sitten onneksi kuitenkin tuli :). Rae on hurmannut meidät!

Sivumme ovat eläneet hiljaiseloa, mutta yritän saada jossain vaiheessa tehtyä Rakeelle oman sivunsa. Kesän aikana lisäilemme kuvia koiruuksista picasa-kansioon:
Lumo ja Rae kesällä 2013

Rae Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

su 17.6.2012 Lumo PN-3 erikoisnäyttelyssä Johanna
Lumo | näyttely
Osallistuin pitkästä aikaa koiratapahtumaan: bordercollieiden erikoisnäyttelyyn. Oli todella kiva, kun paikalla oli Lumon 6 pentua mukavien omistajiensa ja Kaisa-kasvattajan kera. Teidän seurassa oli hauskaa ja näyttelyä tuli seurattua muuten aika vähänlaisesti :).

Tuloksellisestikin sujui hienosti. Porukallemme tuli voitto jokaisessa luokassa, johon osallistuimme. Lumon pennut paras pentu "Savu" ja VSP pentu "Ruuti". Lumon emä "Vega" voitti käyttöluokan ja oli paras käyttökoira. Lumo voitti ison avoimen luokan ja oli PN-3. Kaisan Hippa-kelpie voitti myös luokkansa. Alue oli kiva (ja vielä sopivasti isäni kodin lähellä). Ikävästi satoi, mutta sitä korvasi mukava tunnelma Kaisan teltassa, jossa oli kivasti tilaa tuoleille sateensuojassa.

Lumon erinomainen arvostelu

to 29.12.2011 Kaisan kuvia Lumon pennuista Johanna
Lumo | pentue
Lumon pentujen kuvia

su 25.12.2011 Kuvia Lumon pennuista Timo
Lumo | pentue
Jouluaatto meni kivasti Lumon pentuja hoitaessa. Muutama kuvakin tuli otettua.

ke 30.11.2011 Lumolle 8 pentua :) Johanna
Lumo | pentue
Lumo synnytti 30.11.2011 Kaisan luona Quicket-kasvattajanimelle 8 pontevaa pentua. Ihanaa, kun astutus, koko kantoaika ja synnytys menivät niin hyvin :)

Pennuissa on tasaiset jakaumat: 4 poikaa ja 4 tyttöä ja pojista sekä tytöistä on puolet musta-valkoisia ja puolet sini-valkoisia.

Toivotaan, että kaikki jatkuukin yhtä hyvin. Lumo ainakin on kuulema hyvä emo :) Kun joskus pentu otetaan, niin halutaan kyllä Lumon pentu tai sukulainen. Niin ihana ja meidän elämään sopiva Lumo on. Onnekkaita olemme, kun Lumon saimme. Lumo täyttää kaikki koiratoiveemme ja emme ole nyt pentua itse ottamassa. Luulin, että ei ole mitään houkutusta nykyisessä kiireisessä elämäntilanteessa pennun ottamiselle, mutta saa nähdä, miten pentukuume alkaa oireilla pentuja katsomassa käydessä. Uroskin kun on kovin mieleiseni ja narttuja reilu määrä. Toiveeni kuitenkin on saada joskus muutaman vuoden päästä Lumolle toinen pentue ja ottaa pentu sitten. Ihana saada oma rakas koiramme kotiin tammikuussa. Ikävä jo on, mutta emällä on tärkeä tehtävä hoidettavana.

Pennuista lisää Kaisan pentublogissa

pe 28.10.2011 Lumo on ultrattu tiineeksi :) Johanna
Lumo |
Pentu-uutiset ovat luettavissa Kaisan pentublogista:

Pentublogi

su 2.10.2011 Lumo on astutettu Johanna
Lumo | pentue
Nätti, kiva ja toimiva pentue suunnitteilla :)

Lumo on nyt Kaisalla hoidossa ja astutettavana kivalla Tico-uroksella. Olen oikein tyytyväinen, kun Kaisa valitsi urokseksi omankin suosikkini. Pentue tulee Lumon emän omistajan Kaisan Quicket kennelnimelle ja hän hoitaa pentueen. Lumon juoksu alkoi 19.9. ja se astutettiin 30.9. ja 2.10. Nyt odotellaan :)

Tico KoiraNetissä

Quicket-blogi

Pentueilmoitus Quicket-kotisivuilla

ti 12.4.2011 Koiruuksien kuulumisia Johanna
Indi, Lumo | K-pentue
Laitanpas sittenkin pikaisesti lähipiirin koiruuksien kuulumisia.

Indi kävi virallisessa silmätarkastuksessa ja terveet paperit tuli edelleen, kuten oletettiinkin :) Olen Indiä nähnyt paljon viime aikoina pidempiäkin pätkiä kyläilyjen merkeissä ja on kiva seurata, miten hyvin Annen ja Indin yhteiselo pelaa. Indi on kovin tykätty ja ihailtu :)

Merkillinen Kide "Caro" kurvaili sunnuntaina agilityn medi3-luokassa virheettömät radat toisen sijan ja voiton kera, ja kun näyttelyissäkin se on käynyt kerran (SERTin arvoisesti), niin tulokset FIN AVA titteliin on kerättynä :) Onnea Kirsi ja Caro!

Ellan luona vieraillessa ihastelemani urospentu (bortsu) muutti sitten Ansku-ystävälleni. Kiva päästä näkemään siis jatkossakin söpöliiniä Maccabee Deja Blue "Oiva" :)

Kaisan Hippa-kelpie on meillä nyt hoidossa ainakin reilun viikon verran. Lumo ja Hippa tulevat toimeen mainiosti :) Lenkillä spurttailevat ja leikkivät yhdessä. Sisällä makailevat lähekkäin ja leikkivät nätisti yhdessä riehumatta. Koiruus sopii hyvin sisustukseen, tykkää olla sylissä ja on medi-korkuinen, niin eikös siinä ole jo syytä olla palauttamatta Hippaa takaisin ;)

Lumo kävi sunnuntaina tokoilemassa. Ikävän moni treenivuoro on jäänyt väliin meille huonon ajankohdan vuoksi. Tällä kertaa olivat kuitenkin kaikki muut poissa ja Lumo sai erikoiskoulutuksen koulutusohjaajaharjoittelijalta ja ryhmän vetäjältä. Hienosti oli työskentelyinto säilynyt, vaikka Lumo teki tunnin putkeen ainoana koirana treenejä :)

ma 21.3.2011 Maccabee-pentuja katsomassa Johanna
  |
Kävimme katsomassa suloisia, kauniita, reippaita ja hienosti pentutestissä toimineita Maccabee-bortsupentuja Ellan luona reilu viikko sitten. Luulin olevani yhteen koiraan tyytyväisenä immuuni pentukuumeelle, mutta sen suuntaisia tuntemuksia nuo pennut aiheuttivat. Pennut ovat sukua Lumolle ja kahdeksesta pennusta oli viisi narttua ja kolme urosta. Yksi pennuista etsii vielä harrastavaa kotiaan: Sininen poika johon ihastuin kovin kyläillessämme. Pennusta lisätietoja Maccabee-kotisivuilla kohdassa pennut.

Kiitos Ella!

la 12.3.2011 Koiraharrastajasta koiranomistajaksi Johanna
Lumo | suunnitelmia
Kotisivumme täyttivät kymmenen vuotta ja samalla takana on kymmenen vuotta aktiivisena koiraharrastajana ja koirayhdistysaktiivina. Aikansa kutakin ja itse olen siirtynyt "koiraihmisestä" ja harrastajasta tavalliseksi koiran omistajaksi. Lumo tuo ihanasti iloa elämään ja seuraa lenkeille. Näyttelyissä tulee käytyä jatkossakin.

Timo jatkaa innokkaasti agilityharrastustaan sekä satunnaista tokoilua ja sivuillemme tulee vielä Lumon agilitytuloksia ja näyttelyarvosteluja. Muilta osin sivumme taitavat jäädä kuitenkin hiljaiseloon jollei sitten pentukuvat jossain vaiheessa päädy tännekin.

Myös kasvatustoiminnan olen lopettanut toistaiseksi. Lumo on kuitenkin niin ihana koira ja kiva harrastuskaveri, että sitä olisi sääli jättää käyttämättä jalostukseen. Niinpä Lumolle onkin pennut suunnitteilla Kaisan kasvattamana Quicket-kennelnimelle. Lisätietoja pentuesuunnitelmista.

 

ma ti ke to pe la su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

 

Lara Indi Lumo Jšlkelšiset Kasvatus Kotisivut Kuulumisia
Harrastukset Harrastukset Harrastukset   K-pentue Koiralinkit Muistoissa
Nšyttelyt Nšyttelyt Nšyttelyt   Y-pentue Muut linkit  
   
© Johanna & Timo